Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Ingredience

  • 160 g měkkého másla

  • ½ hrnku třtinového cukru

  • ½ hrnku moučkový cukr

  • 170 g Figaro čokolády hořké 65%

  • 1 lžička vanilkového extraktu

  • 1 a ¾ hrnku hladké mouky

  • 2 polévkové lžíce Figaro kakaa

  • 1 lžička jedlé sody

  • špetka soli

  • Figaro poleva mléčná

60 minut

1 porce

Troubu předehřejeme na 180°C. Máslo s oběma cukry vyšleháme dohladka. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, vanilku a znovu vyšleháme.
V misce promícháme mouku, kakao, sodu a špetku soli. Tuto směs vsypeme k máslové směsi a pomalu šleháme, aby se obě spojily.
Těsto rozválíme mezi dvěma pláty pečícího papíru na výšku přibližně 3 mm a dáme asi na 15 min do ledničky.
Z těsta vykrajujeme kolečka a dáme péct do trouby asi na 10 min.
Rozpustíme polevu a spojujeme s ní vychladlé sušenky. Na závěr můžeme poprášit kaka-em.