500 g mletého hovězího masa
2 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mleté sladké papriky
špetka kajenského pepře
1/2 lžičky mletého římského kmínu
200 ml hovězího vývaru
400 g plechovka rajčat
2 lžíce rajského protlaku
400 g plechovka červených fazolí
25 g Figaro čokolády na vaření
sůl, pepř
čerstvý koriandr
60 minut
4 porce
Olej vlijte do tlustostěnného hrnce a na něm orestujte najemno nasekanou cibuli. Asi po dvou minutách přidejte nasekané plátky česneku a společně restujte ještě asi minutu. Do hrnce poté přidejte mleté hovězí maso, osolte ho a opepřete a zprudka orestujte. Když je maso osmažené, přidejte rajský protlak, papriku, kajenský pepř a římský kmín. Zarestuje a ihned přidejte krájená rajčata z plechovky a hovězí vývar. Hrnec zaklopte a chilli duste 30 minut. V průběhu vaření občas promíchejte. Pak do chilli vmíchejte scezené červené fazole z plechovky a hořkou čokoládu Figaro. Směs ochutnejte a dosolte dle vaší chuti. Chilli con carne servírujte s křupavými nachos nebo s rýží, posypané čerstvým koriandrem. Pro zjemnění ho můžete doplnit zakysanou smetanou.